Támogatás

Az Industria Béta Kft. közel 198,8 millió forint uniós támogatást nyert el projektjével, mely az „Üzleti infrastruktúra és befektetési környezet fejlesztése a régiókban” című pályázati kiíráson az Új Széchenyi Terv keretében valósult meg. A 511,6 millió forintos (elszámolható) összköltségvetésű beruházásból egy 18 egységből (műhelyek, telephelyek)álló ipari építményegyüttes kerül felépítésre.A fejlesztéssel érintett területen három különálló üzemcsarnok került megépítésre összesen nettó 3138 m2 alapterülettel. Az épületek egymással részben összenyithatóak, összesen 18 önálló tulajdonú és önállóan használható egységet tartalmaznak. Az ipari csarnokba betelepülő mikro- és kisvállalkozások a pályázó tervei szerint gyártási és szolgáltatási tevékenységeket fognak végezni. A fejlesztés helyszínéül szolgáló ipari terület üres, jelen projekttel kerül hasznosításra, várhatóan 12 hónap alatt (zöldmezős beruházás). Az Industria Béta Kft. (IndustriaHáz cségcsoport tagja) 2015-ig 10 vállalkozás betelepülésével számol, melyek összesen 20 új munkahelyet teremtenek majd.
új széchenyi terv2

Az IndustriaHáz, mint ingatlanfejlesztési projekt külföldi (svájci) példák alapján Nagytarcsán, az M0 keleti szektora mellett, új fejlesztésű ipari területen 2008. elején indult, és a jelen projekttel szomszédos ipari területeken már több sikeresen megvalósuló beruházást hajtott végre. A mai napig hat épületben 73 egységben, összesen 14.000 m2 alapterülettel létesültek műhelyek, telephelyek mikro és kisvállalkozások részére, a betelepült vállalkozások száma 57.

mo megújul vignetta2

A fentiek a “városszéli ipartelep” modelljével hozzájárul a régió ipari infrastruktúrájának komplex fejlesztéséhez, az ipari környezet megfelelő kialakításához.

Nemzeti Fejlesztési Ügynökség – www.nfu.hu
Pro Régió Ügynökség – www.proregio.hu
Új Széchenyi Terv – www.ujszechenyiterv.gov.hu

  • Kapcsolat